SHIRATAKI MAKARONAI

Su žemės riešutų kremo padažu

Shirataki arba japoniški makaronai – ploni, permatomi, želatininiai makaronai, pagaminti iš augalo Konyak šaknies. Mūsų kasdienėje mityboje šie makaronai dar mažai pažįstami, bet tikrai verti dėmesio! Shirataki makaronai neturi jokio skonio ir sugeria tų maisto produktų, kurie dedami į patiekalą, skonį ir kvapą. Kiekvieną kartą nustebsite, kiek įvairių skanių patiekalų galite paruošti su šiais makaronais! Spauskite toliau ir pamatysite lengvai paruošiamo patiekalo – Shirataki makaronų su žemės riešutų kremo padažu, receptą.

Ingredientai

  • 2 pakeliai japoniškų makaronų Diet Food Shirataki Noodles
  • 2 a. š. kepimo aliejaus
  • 1 stikl. supjaustytų brokolių
  • 1 stikl. vyšninių pomidorų
  • 1 morka, supjaustyta šiaudeliais
  • 1 mažas svogūnas, susmulkintas
  • Svogūnų laiškai ir sezamo sėklos papuošimui

Žemės riešutų kremo padažui pagaminti reikės

  • 4 v. š. natūralaus žemės riešutų kremo
  • 0,5 stikl. kokosų pienų
  • 2 v. š. pomidorų pastos
  • 2 a. š. smulkinto imbiero
  • 1 v. š. laimo sulčių
  • 1,5 a. š. raudonojo kario pastos
  • 1 a. š. čili padažo be cukraus
  • 3 smulkintų česnako skiltelių

Gaminimo eiga

  1. Pirma pasigaminkite žemės riešutų kremo padažą. Visus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 1-2 minutes arba tol. kol padažas pradės tirštėti.
  2. Gerai nuplaukite makaronus po tekančiu šaltu vandeniu. Leiskite nuvarvėti, palikę kiaurasamtyje, ir tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies didelėje gilioje keptuvėje. Į keptuvę sudėkite brokolius, pomidorus, morkas ir svogūnus, ir kepkite 2 minutes arba tol, kol daržovės taps traškios.
  4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite makaronus, supilkite padažą ir viską gerai sumaišykite.
  5. Serviruokite gilesnėje lėkstėje ir papuoškite pjaustytais svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis. Skanaus!

Recepte naudojami produktai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *